onsdag 27 oktober 2010

Hem och skola - affärerna smittar

Uppgifter levereras om felaktiga och för höga medlemsantal. Anlitandet av telmarketingsföretag för mångmiljonbelopp i fleråriga avtal. Det rör sig om Hem och Skola.

Ikväll är Hem och skola temat för Uppdrag Granskning.

Det svenska föreningslivet måste hålla rent; inte syssla med sådant som kan skada anseendet hos allmänheten eller politiken. Hem och skola visar på allvarliga brister utifrån detta. Om nu allt detta stämmer måste medlemmarna reagera. Snabbt. Kraftfullt.

DN, Svd,

tisdag 26 oktober 2010

Haninge klättrar - närmar sig toppen i Årets företagarkommun

Haninge tillhör nu toppskikten bland landets 290 kommuner, från plats 106 till 24 enligt rapporten ”Årets företagarkommun”. Rapporten som publiceras av Företagarna och UC, redovisar bland annat på företagens omsättning, resultat och kreditvärdighet.

Lönsamma och framgångsrika företag är grunden i en långsiktigt hållbar utveckling för kommunen. Därför är det naturligtvis roligt och stimulerande att företagen i kommunen visar på god lönsamhet och framtidstro.

En ny och mer offensiv näringslivspolitik kan ytterligare bidra till ett ännu mer lönsamt och framgångsrikt företagande i Haninge. Centerpartiet i Haninge vill därför att kommunen, tillsammans med andra intresserade aktörer, bildar någon form av utvecklingscentrum för företagande och entreprenörskap. Det är inte minst angeläget om Haninge som en regional stadskärna ska kunna utvecklas.

Andra bloggare om företag, företagsutveckling och entreprenörskap; Intressant, Politometern

DN, Dagens Samhälle, Svd, Svd 2,

För övrigt kan jag berätta att Europarådets kommunalkongress startar idag. I skrivande stund sitter jag på den liberala gruppens möte. En viktig fråga är att vi måste effektivisera vårt arbete och spara pengar. En annan är vem och vilka som ska leda kongressen den kommande två åren. Återkommer.