tisdag 26 oktober 2010

Haninge klättrar - närmar sig toppen i Årets företagarkommun

Haninge tillhör nu toppskikten bland landets 290 kommuner, från plats 106 till 24 enligt rapporten ”Årets företagarkommun”. Rapporten som publiceras av Företagarna och UC, redovisar bland annat på företagens omsättning, resultat och kreditvärdighet.

Lönsamma och framgångsrika företag är grunden i en långsiktigt hållbar utveckling för kommunen. Därför är det naturligtvis roligt och stimulerande att företagen i kommunen visar på god lönsamhet och framtidstro.

En ny och mer offensiv näringslivspolitik kan ytterligare bidra till ett ännu mer lönsamt och framgångsrikt företagande i Haninge. Centerpartiet i Haninge vill därför att kommunen, tillsammans med andra intresserade aktörer, bildar någon form av utvecklingscentrum för företagande och entreprenörskap. Det är inte minst angeläget om Haninge som en regional stadskärna ska kunna utvecklas.

Andra bloggare om företag, företagsutveckling och entreprenörskap; Intressant, Politometern

DN, Dagens Samhälle, Svd, Svd 2,

För övrigt kan jag berätta att Europarådets kommunalkongress startar idag. I skrivande stund sitter jag på den liberala gruppens möte. En viktig fråga är att vi måste effektivisera vårt arbete och spara pengar. En annan är vem och vilka som ska leda kongressen den kommande två åren. Återkommer.

Inga kommentarer: