onsdag 11 januari 2012

Kulturhus i ekonomiskt besvärliga tider

I Jordbro ska ett nytt kultur- och föreningshus byggas. Ett hus som förhoppningvis kommer att fyllas med verksamheter som attraherar besökare och deltagare inte bara från Jordbro och Haninge, utan från hela världen. Det mångsidiga förenings- och kulturliv som finns och utvecklas i Jordbro borgar för detta. Utan alla dessa hängivna , och mestadels frivilliga och ideella krafter, skulle mycket stanna av i vårt land. Så också i Jordbro.

Kulturhusen runt om i landet har blivit fler. Det visar också en kartläggning som Sveriges kommuner och landsting gjort. Och om några år kan alltså ytterligare ett hus adderas till de redan befintliga. En del kulturhus har haft besvärliga tider, Tensta Konsthall är ett sådant exempel. Men med gamla, nya och kreativa krafter kan de gå en positiv framtid till mötes.

Mycket händer i Haninge inom kulturens område under det kommande året. Ja man kan med rätta tala om ett kulturlyft.

Intressant? Andra bloggare om kultur; Politometern

Aftonbladet, DN, Expressen,

För övrigt känns det inspirerande och utmanande att alliansregeringen utmanas också i borgerliga tidningar om bristen på initiativ, ta och leda debatter osv osv. Senast idag är det temat för ledaren i Dagens Nyheter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Frivilla krafter... Inte undra på att vi har sån arbetslöshet när arbete inte valönas.

Raymond Svensson sa...

Tack för din kommentar. Jag delar inte din uppfattning. Tvärtom. Det kan bli fler arbetstillfällen om kommuner och det fria kultur- och föreningslivet blir bättre på att samarbeta.