torsdag 7 april 2011

Är Maud-eran över?

Funderar över det mediala intresset för Maud Olofsson som partiledare. Centerpartiet har tvååriga mandatperioder. Så det är väl inget konstigt att det finns medlemmar och även riksdagsledamöter som har synpunkter på ett eventuellt omval av partiledaren. Valberedningen måste ta sin uppgift på allvar: "pröva" alla personer som är intresserade av att fortsätta i partstyrelse och partiledning.

Vid extrastämman 2012 ska ett nytt partiprogram diskuteras och antas. Det finns starka skäl som talar för att en eventuell ny partiledning bör finnas på plats innan den stämman. I kartext: stämman i höst kanske ska vara den stämma där Maud Olofsson, efter tio år som partiledare, lämnar över ledarskapet till någon annan. För egen del tycker jag att personer som Anders W Jonsson och Kristina Jonäng naturligt också bör vara kandidater i sådan prövningsprocess. Intressant?

Andra bloggare om Maud Olofsson; Politometern,

Aftonbladet, DN, Svd,

För övrigt
konstaterar jag att det tycks också bli personstrid inom (S)-kvinnorna. Nail Pekgul kandiderar för omval men utmanas av bl.a. Lena Sommerstad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om att Anders W Jonsson ska vara med i diskussionerna men definitivt INTE Kristina Jonäng!

Raymond Svensson sa...

Tack för dina synpunkter. Du har en annan synpunkt än vad jag har om Kristina Jonäng och det respekterar jag. T