torsdag 19 maj 2011

Partier söker ledare - Centerpartiet inget undantag

I helgen avgörs vilka som blir miljöpartiets nya språkrör. Gustaf Fridolin verkar vara redan vald. Men det lär bli votering om hans kvinnliga kollega. Den nyvalade (S)-ledaren Håkan Juholt har inte haft det lätt den första tiden efter valet. Och han har ju sig själv att skylla. T.ex. partisvängningen i Libyen-frågan.

Och centerpartister talar sinsemellan om partiledarebyte; i höst eller om ett år vid partiets extrastämma. Själv har jag förordat ledarbyte och mycket talar för att det bör ske i höst vid ordinarie stämma. Kandidater som jag kan tänka mig är bl.a. Anders W Jonsson, riksdagsledamot från Gävleborg och Kristina Jonäng, regionråd i Västra Götaland. Ett annat namn, som en sedan länge trogen medlem idag förde fram i samtal med mig, är nuvarande partisekreteraren Michael Arthursson. Klok tanke och bra förslag. Något för valberedningen att fundera över.

Intressant?

Andra bloggare om Juholt är bl.a. Kent Persson, Johan Westerholm, Politometern, Andra bloggare om miljöpartiet; Politometern, om Centerpartiet; Politometern,

Aftonbladet, DN, Expressen, Svd,

För övrigt känns det mycket bra att sommaren närmar sig. Årsta Havsbad och stugan lockar. Men mycket bekymrar också. Tex. att den svenske journalisten Dawitt Isaak fortfarande sitter felaktigt fängslad.

Inga kommentarer: