tisdag 11 oktober 2011

Omdömeslös (S)-ledare – och oriktiga uppgifter i media

(S) –ledaren Håkan Juholts rejäla klavertramp, ja nu har också en förundersökning startats av åklagarmyndigheten, kan naturligtvis inte försvaras. Det är minst sagt aningslöst, om alltså inte kriminellt. Därom får förundersökningen visa.

”En S-ledare ska bekämpa rofferi” skriver fem socialdemokrater på Svd Brännpunkt idag. De skriver också om det verkliga hotet, att agerandet smittar av sig mot demokratin. Så sant som det är skrivet. Människor i allmänhet tänker: ”Alla politiker är likadana, de vill bara berika sig på vår bekostnad.” Mikael Andersson, centerbloggare är inne på samma spår: ”En bedrägerimisstänkt partiledare skadar inte bara socialdemokraterna”.

Men affären tycks också visa på klara brister i medias rapportering. Hanne Kjöller skriver i dagens DN att ”Redan nu vet vi att vissa av de uppgifter som cirkulerat i medierna varit felaktiga. Som att det finns två kryssalternativ på blanketten för dubbelt boende, som vi på ledarsidan i likhet med många andra vidarebefordrade. Men så är det inte.”

Jag är nog inte ensam om att i samtal vidarebefordrat den uppgiften. Tur jag inte skrev på bloggen med den uppgiften som utgångspunkt. Jag trodde ju att uppgiften var sanna. Den uppgiften, om nu den var sann, ställer ju frågan i en helt annan dager, eller?

Socialdemokraterna fick en ny partiordförande i en process som hade mycket att önska av öppenhet och fair play. Att nu i följden av Juholts agerande och förklaringar i media, tvingas välja en ny partiordförande är nog inte tänkbart. I väljaropinionen ligger inte (S) bra till.
Kanske det kan underlätta för partistrategerna? ”Ett helt parti är i gungning” är rubriken för dagens ledare i Aftonbladet.

Intressant?

Andra bloggare om (S)-ledaren; Politometern

Aftonbladet, DN, Newsmill, Svd


För övrigt kan berättas att Lärarförbundet nu bemöter kritiken mot deras skolranking. Tyvärr intet nytt i repliken. Kritiken kvarstår.

Inga kommentarer: