torsdag 12 mars 2009

Mycket nu....

Tuff vecka, hittills! Inte minst mot bakgrund av de senaste prognoserna för kommunens skatteintäkter. Redan i år blir det besvärligt men nästa år! 120 miljoner kronor mindre av skatteintäkter jämfört med vad vi visst i slutet av förra året.

Landstingsmajoritetens beslut om bidrag till Skärgårdsstiftelsen oroar också. Mycket tyder på att det blir kärvt med besparingar på några miljoner. Samma år som stiftelsen blir 50 år!Centerpartikollegorna i landstingshuset har hittills fått kämpa ensamna. Trots enigheten (.... trót) i landstinget kring devisen "En levande skärgård". Jag har tillsammans med kollegorna i styrelsens presidium skrivit ett brev till alla medarbetare i stiftelsen. Bl.a. med anledning av det ekonomiska läget, men främst pga av tidningen Skärgårdens skriverier som upprört flera av stiftelsens anställda.

Mötet med Centerledningarna på Södertörn om det kommande valet till Europaparlamentet igår gav näring och mersmak. Vi ska kämpa för att "leverera" vårt bidrag för att partiet som helhet ska vinna två ytterligare mandat, dvs sända tre Centerföreträdare till Europaparlamentet.

Och snart öppnar dörrarna för årets Vildmarksmässa. Så imorgon eftermiddag/kväll kan du träffa mig i någon av Älvsjömässans utställningshallar. Där finns många andra frilufts- och vildmarksintresserade, från hela landet.

Inga kommentarer: