torsdag 4 december 2008

Träffade Alfred Nobel igår


Igår och idag hade partnerskapet för barnkonventionen sitt "höstmöte" i Degerfors/Karlskoga. Jag ersatte Marie Litholm som representant för Haninge kommun. På plats fanns också representanter för de övriga 11 kommunerna som ingår i partnerskapet. Barnombudsmannen och kommunernas branschorgan, SKL, var också med bland oss.

Det var ett mycket lärorikt och stimulerande, ja också utmanande möte. Vad ska vi nu göra för att göra barnkonventionen än mer känd bland kommunernas politiker och anställde? Hur ska vi se till att vi som kommuner lever upp till det som konventionen förpliktigar oss till? Ja frågorna är många och svaren likaså. Haninge kommun ligger i framkant när det gäller arbete med barnkonventionen. Den positionen ska vi behålla!

På kvällen gästade vi Björkborn, Alfred Nobels bostad i slutet av sitt händelserika liv. Det var en fantastisk upplevelse. En mycket vacker byggnad och med många intressanta ting att se på. Och guiden var ju inte heller vem som helst. Det var ju Alfred Nobel själv (eller var det en mycket duktig skådespelare?) som från stolen i matsalen tog över guidens arbete och berättade sitt livs histora och visade huset .......Ja det var en fantastisk kväll.

Inga kommentarer: