tisdag 7 april 2009

40 friska miljoner till Haninge - tack Alliansregeringen

DN Debatt idag offentliggör Alliansregeringens partiledare att det nästa år blir 7 000 000 000 "friska" kronor mer till kommunsektorn. För Haninges del bör det bli 35-40 miljoner kronor. Tack för det!

Alliansregeringen lyssnar, tar intryck och levererar. Med Centerpartiet i en regering så blir det också större förståelse för det som vi i kommuner och landsting/regioner ansvarar för. Det vet jag av erfarenhet från tidigare regeringar. Denna inget undantag.

Nu återstår ändå ett tufft budgetarbete i Haninge. Vetskapen om att ha en regering som lyssnar och levererar gör att det ändå blir lite lättare i det hårda budgetarbete som nu pågår.

Effektivare lokalutnyttjande, nya sätt att lösa gamla utmaningar, hård prövning av vakanta tjänster, konkurrensutsättning av verksamheter är några ingredienser i kommande budget. Idag vill jag dock bara glädjas åt regeringens positiva besked till kommunsektorn. För de annonserar också att det ska bli fem + fem miljarder kronor också till kommunsektorn för åren 2011 och 2012.

Inga kommentarer: