lördag 23 maj 2009

Kakel, klinkers, ja hur ska det bli i duschrummet ..?

Ägnade dagen till någon timmes besök hos Kakelspecialisten. Spännande. Men det gör inte nödvändiga beslut lättare att fatta, eller .....? Och häromdagen var det ett annat "kakelföretag" jag besökte för att få information, inspiration .

Jag ska ju helrenovera dusch- och badrummen under sommaren. O ansvarig firma startar om drygt en vecka. Färg och form på kaklet på väggarna? Färg och form på golvklinkers? Ja och en hel del annat; tvättställ med skåp eller inte? Spegel med skåp eller bara spegel och ljusram? Jag satte ned foten och beslutade idag; det blir en spegel med infälld belysning. Duschkabin eller "mellanvägg"? WC-stol; färg och form...... Rumsbelysning? Listan över allt som ska beslutas är ganska lång.

Och rolig att ta ställning till, kanske inte avseende kostnaderna. Huhm! ROT-avdraget hjälper till i beslutsgången.

Vitt kakel i båda "rummen", men sén .... Lite färg ska bryta, och även form....? Det ska ju märkas, på nå´t sätt. Inte lika i båda "rummen" men ..... Det lutar åt något mörkrött, (vinrött?) i duschrummet? Och något av gula inslag i badrummet? Ett "spa-badkar" ska det bli i badrummet, men vilken form .....?

Kul att vara sin egen inredningsarktiekt. Och svårt. Kostar det, smakar det .... Inga beslut förrän jag besökt ytterligare tre "varuhus" som kan inspirera. Försvåras mitt beslut? Vet inte, men anar...

Jag slås av att det känns svårare att besluta om hur viktiga delar av min bostad ska renoveras än att fatta beslut i kommunpolitiken. Eller är det faktiskt lättare att beslut om det egna än det som många andra ska leva med? Likheten är kostnadsutrymmet som finns. Ja, det handlar om att välja.

Inga kommentarer: