måndag 18 maj 2009

Önskas samarbete? Övertramp av (S) i Haninge

I Haninge startar förtidsomröstningen till Europaparlamentsvalet den 25 maj. Helt i enlighet med lagstiftningen. Men på en lokal (S)-hemsida skriver en av socialdemokraternas fulllmäktigeledamöter att "det är ett ganska allvarligt fel att skriva fel datum för ett val".

Helt fel käre skribent! Det är helt i sin ordning med att starta förtidsomröstningen den 25 maj. En enig valnämnd har också fattat det beslutet redan i mars månad. De två socialdemokratiska ledamöterna och ersättare har inte reserverat sig mot beslutet.

I retoriken talar (S) i Haninge ibland, ja ganska ofta, om samarbete, samarbete, samarbete och vill ha gemensamma tag för att utveckla Haninge kommun. Men i praktiken, tex i det som skrivs om majoritetens politik eller om eniga beslut, så kommer man inte sällan med osakliga beskyllningar, insinuationer ja t.o.m. direkta felaktigheter och osanningar.

Vem vill samarbeta med partiföreträdare som har inte vet vad som är sant eller inte?

1 kommentar:

Magnus Sundberg sa...

Jag har skrivit ett nytt inlägg på Haningeposten blogg. Jag skulle vilja höra Kjell Larssons (M) eller Michael Fridebäcks (M) bortförklaring till detta:

[Uppdatering] Moderaterna i Haninge själva, genom Martin Levanto, uppmanar människor att rösta i EU-valet mellan 20 maj till 7 juni (!). Samma uppmaning toppar Moderaternas lokala hemsida där de till och med påstår att vallokalerna öppnade 20 maj.