tisdag 16 juni 2009

Samarbete krävs för att ge unga bättre chanser till arbete!

Idag publicerar Anders Knape, ordförande, Sveriges kommuner och landsting och Per Nilsson, generaldirektör, Ungdomsstyrelsen en artikel i Göteborgs-Posten om ungdomsarbetslösheten.

De skriver bl.a. "För en arbetslös 25-åring är det lätt att hamna mellan myndigheternas stolar och utanför de mer effektiva jobbsatsningarna. Skapa därför lokala kontor med en gemensam ingång till arbetsförmedling, rehabilitering och sociala insatser. En färsk enkät visar att nio av tio kommuner är positiva till en sådan organisation."

Kommunledningen i Haninge stödjer idén om lokala kontor med en gemensam ingång osv. enligt artikelförfattarna. På mitt initiativ gav vi vårt stöd när SKL gjorde sin enkät under förra hösten.

Vi i Haninge kan ändå vara mycket glada åt det goda samarbete som finns mellan kommunen och arbetsförmedlingen. Genom Samordningsförbundet finansieras Ungdomsteamet som varit och är, mycket framgångsrika. Teamet tar aktivt tag i de ungdomar som går nian och gymnasiet. Genom ungdomsteamet får alla ungdomar "en dörr in" till arbete eller praktik.

1 kommentar:

Lasse Svensson sa...

Helt Rätt!!
Vi provade, med stor framgång, konceptet i Borlänge mellan 1998-2003 och vi sopade rent bland arbetslösa ungdomar