fredag 28 mars 2008

Firade med sammanträde, seminarium och rock

Igår blev jag 55 år. Med tanke på all uppvaktning via bl.a. sms, mejl, choklad, kramar och en rejäl blombukett på arbetsbordet så kändes det som om "jag fyllde jämt". Det hela gav mersmak!

Dagen förlöpte enligt planerna. Först ett rejält möte med Skärgårdsstiftelsens styrelse (närmare 40 personer med alla adjungerade!). Då avhandlade vi bl.a. bokslut och förvaltningsberättelse för år 2007. Vi hade också en fortsatt konstruktuv diskussion om hur vi ska gå vidare med arbetet kring Vision 2020. Bl.a. betonades vikten av att också söka kontakter utanför Norden, tex. med existerande europeiska samarbetsorganisationer. Målet är att stiftelsens styrelse, efter en rejäl remissomgång under kommande vinter ska anta en strategisk utvecklingsplan för kommande år, Vision 2020 är arbetsnamnet.

Haninge kommun har ca 5000 anställda. Verksamheter pågår året runt, dygnet runt. Som stor arbetsgivare får vi också under ett år många nya medarbetare. Igår var några av de senast anställda samlade till en introduktionsdag. Min medverkan handlade om kommunens personalpolitik. Jag berättade bl.a. om arbetet med ett nytt personalpolitiskt program. Ja, jag presenterade och argumenterade för några viktiga ledstjärnor i det personalpolitiska arbetet: Dialog och delaktighet, decentralisering av ansvar och befogenheter, tydligt, synligt och närvarande ledarskap, kompetensutveckling är några sådana. Att vi i kommunledningen också ser positivt på anställda som vill ta över och knoppa av kommunal verksamhet fick de också sig till livs.

Min kväll avslutades i Folkets Hus. Där var det rockpub med bl.a. "Burken" och några ur gamla Rockfolket. Det är härligt med klassisk rock&roll!

För övrigt så är det fortfarande möjligt för Brynäs att vara kvar i ishockeyns elitserie. Gårdagens bortamatch mot Mora slutade 2-2. Brynäs fortfarande obesegrade i kvalserien!

1 kommentar:

Göran sa...

Grattis. Nu är du 55+ så du bör ändra i din CV. Sedan kan få bra pris som 55+ bl.a på ABF.
SÅ välkommen
Göran