lördag 19 februari 2011

Public service i motvind?

Kulturministern höll nyligen ett linjetal. Ett klart ställningstagande för public servic. Å andra sidan gav hon marknadens mediabolag en klar fingervisning att de skulle gynnas framöver. Tex. om att SVT inte skulle hänge sig åt sponsrade program. Och som fick övriga allianspartiers mediaföreträdare att protestera.

Mats Svegfors och Cilla Benkö, ledningen för Sveriges Radio, skriver idag på DN Debatt om "Blind kapitalism tar över medvetna publicister". En artikel som med bra argument belyser värdet av en stärkt public service. Inte tvärtom.

En central fråga ställer Svegfors och Benkö: Är verkligen mediasamhällets stora problem att public service har för mycket pengar och för många lyssnare och tittare? Kulturministern som hennes vapendragare är svaret skyldigt.

Andra bloggare om publice service: Politometern,

För övrigt har Annika Ström Melin idag en intressant ledarkommentar på temat "UD är större än Carl Bildt".

En annan intressant artikel är den som PJ Anders Linder skriver idag på Svd´s ledarsida om att Hyresrätten behöver en kriskommission. Igår skrev jag om att det kanske behövs en regional bostadsriksdag för att få alla parter att samlas till samlande lösning för hyresrättens renässans. Idag vill jag komplettera mitt förslag med att arbetet bör likna ett påveval: alla berörda låses in i samma rum. Ingen kommer ut förrän man enats om vilka åtgärder som ska vidtas. Och som sedan också genomförs.

Inga kommentarer: