måndag 18 augusti 2008

Kontaktproblem för (s)-ledare i Haninge?

Jag har fått ett pressmeddelande från (s) i Haninge. Däri får jag veta att Robert Noord, oppositionsråd, har inbjudit IT-miljardären Niklas Zennström, till möte om köpet av Hyresgästföreningens "Rosenön - konferens & spa".

Noord oroar sig för jobben som försvinner om kursgården läggs ned och anläggningen används till annat. Arbetstillfällena är viktiga! För människorna och för kommunen. Så naturligtvis ska ingen möda lämnas oprövad för att skapa bra möjligheter för de personer som kan bli av med jobbet om Zennström, om han nu är nye ägaren av Rosenön, lägger ned hela verksamheten.

Samtidigt kan jag inte låta bli att påminna läsarna om att när arbetstillfällen försvinner så brukar inte herr Noord, liksom andra s-företrädare, vara sen att försöka lägga lägga skulden på andra.

Och t.ex. säga att arbetsgivare som lägger ned verksamheter har ett stort ansvar att söka bidra till ersättande arbetstillfällen. Så icke i detta fall! Än viktigare borde det vara i detta fall när de anställda har varit en intressent men som inte accepterades som köpare. Anledningen är nog ganska enkel, det är ju den (s) närstående Hyresgäströrelsen som äger verksamheten som drivs på Rosenön.

Kommunen har när försäljningen blivit känd, uttalat sitt intresse av att få möta köparen eller företrädare för köparen. Det finns ju all anledning för kommunen att få veta hur köparen tänker sig framtiden för Rosenön; företag eller verksamhet(er) som genererar arbetstillfällen eller det som framskymtat i media: för rent privata ändamål som bostad.

Nästa gång du möter oppositionsrådet, ställ frågan: Vad svarade Barbro Engman, ordförande i Hyresgäströrelsen, när du pekade på deras ansvar att skapa ersättande arbetstillfällen när nu ni ska sälja Rosenön?

För övrigt kan meddelas att på lördag arrangeras Haninge-dagen. Ett ypperligt tillfälle för Haningebor att möta många föreningsföreträdare, resonera med oss folkvalda och umgås med goa vänner. Och vi blir ju allt fler som har Haninge som bostadsort, närmare bestämt ytterligare 625 personer jämfört med årsskiftet 2007/08.


Inga kommentarer: