onsdag 20 augusti 2008

Nysatsning på skärgårdsturismen

Igår hann jag med en hel del pappersarbete. Och samtal med medarbetare, tex. om hur vi nu ska vidare i vårt arbete med mångfald och hur kommunens plan för lika behandling ska följas upp och utvecklas framöver. Telefonsamtal blev det också ett antal av. T.ex. från kolarmästare Sterner, ansvarig för Gålö Gärsars kolmila på Gålö, förgyllde också tillvaron. En hel del av dagen gick också åt att skriva mejl, besvara och följa upp mejl. Ja, sådant som hör till en förtroendevalds vardag. Inte minst när man är fritidspolitiker på heltid med flera intressanta uppgifter.

Invigningen av Visit Skärgården, startpunkten på Strandvägen i Stockholm, var en av tisdagens höjdpunkter. Mycket folk och ett fantastiskt arrangemang! Själva invigningen förrättades av min partikollega, skärgårdslandstingsrådet Gustav Andersson (c).

Visit Skärgården är ett dotterbolag till Öppen skärgård och har många viktiga uppgifter. Förväntningarna är också många och stora när det gäller uppgiften att försälja och marknadsföra skärgården. Ett omfattande handlingsprogram ska nu sjösättas.

Ska skärgården klara att utvecklas till en än mer bra plats att bo och verka i måste alla goda krafter dra åt samma håll. Samverka är ett nyckelord. I det sammanhanget kommer naturligtvis Skärgårdsstiftelsen att aktivt bidra.

För övrigt är det intressant konstatera att de svenska medaljförväntningarna i årets OS grusats. Så här långt. Å andra sidan finns säkert andra som kommer att nå framgångar som kanske inte vi förväntat oss. Som bekant är det inte bara medaljer som gör en stor idrottsprestation. Kämpa väl är en känd slogan. Den gäller även när förväntade medaljer uteblir.

Inga kommentarer: