tisdag 16 september 2008

SL populärare än någonsin!

SL får mycket högt betyg från resenärerna. Trots alla som fått stå och vänta på inställda eller försenade bussar och pendeltåg. Senaste reseundersökningen från i augusti visar att 75% av resenärerna var nöjda med trafiken.

Visst ligger pendeltågen sist men, men. Det är bland pendetågsresenärerna som andelen nöjda ökar snabbast!

Sedan december 2006 har de som sagt vara nöjda med trafiken blivit allt fler. Runt 60% av resenärerna brukar förklara sig som nöjda med SL-trafiken. Och i augusti 75%! En toppnotering.

Alliansen i landstinget har satsat ordentligt på upprustning av kollektivtrafiken. Fler och bättre pendeltåg, många busslinjer har fått fler turer, informationen till trafikanterna har byggts ut. Mer städning och andra insatser har skett för att det ska bli snyggt och tryggt i stationer, bussar och tåg.

För övrigt kan berättas av gårdagskvällens möte med centerpartiets ledare i Södertörnskommunerna lockade rekordmånga deltagare. Alla, ja nästan, fanns på plats för att resonera kring valet till Europaparlamentet nästa år, den 7 juni. Aktiviteter som politiskt program diskuterades.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men SLs trafikplanerare är så ojämn att jag inte vågar lita på den och ibland får man åka omvägar som är helt galna.

Raymond Svensson sa...

Att SL missar är naturligtvis inte bra. Planeringsmissar måste rättas till. Och det fort. Men SL-resenärerna tycks vara mer nöjda nu än för några månader sedan. Det sk SL ha cred för.