tisdag 9 september 2008

Släpp loss arbetsförmedlingen!

Arbetsmarknaden och behovet av arbetsmarknadsinsatser ser olika ut runt om i landet. Därför borde Arbetsförmedlingen ges möjligheten att kunna överföra anslagna arbetsmarknadsmedel mellan olika budgetposter. Nuvarande regler är stelbenta och gör det svårt för Arbetsförmedlingen att samverka med kommunen i olika jobbinitiativ.

Fördelarna med att samordna arbetsmarknadsinsatserna är flera. Med samlad kompetens och samlade resurser kan man tidigt fånga upp personer som står utanför arbetsmarknaden, och erbjuda dem ett skräddarsytt stöd som tar dem ut i arbete.

Regeringen har tagit ett beslut som möjliggör samverkan mellan Arbetsförmedling och kommun. Det är ett steg i rätt riktning, men fortfarande otillräckligt för att föra en effektiv arbetsmarknadspolitik. Vårt förslag är därför reglerna skärps för att säkerställa samverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunen.

Allt detta skriver jag i ett brev till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin tillsammans med kommunstyrelseordförande Maria Söderberg, Krokoms kommun, Haninges vänort i Jämtland.

För övrigt vill jag, som säkert många, många andra, gratulera Jonas Jacobsson och Anders Olsson till guld-medaljerna i Paralympics. Anders satte ju dessutom nytt världsrekord på 100 m frisim. Jag ser fram emot fortsättningen.

Inga kommentarer: