fredag 3 oktober 2008

Satsa på Waxholmsbolaget

Waxholmsbolaget räknar med att nästa år drabbas av oljeprishöjningar med 20 000 000 kronor. Det säger bolaget att man inte klarar av med effektiviseringar, höjning av intäkterna och samtidigt behålla nuvarande trafik. Det blir kännbara indragningar av befintlig trafik om inte mer pengar skjuts till.

Bolagets styrelse diskuterar nu indragningar av trafik för att klara givna ramar. Men ramarna måste utökas. Det är inte rimligt att Waxholmsbolaget, som svarar för kollektivtrafiken och mycket godshantering i skärgården, ska lägga ned linjer och kraftigt höja taxorna mm. Istället måste bolaget ges möjligheter att bibehålla och utveckla trafiken. Och visst ska man alltid se över möjligheterna till effektiviseringar men det förtar inte det stora behovet av ett rejält tillskott 2009.

Bolagets styrelse har enhälligt begärt ett extra tillskott på 11 500 000 kronor, utöver angiven ram. Det måste landstingsledningen ställa upp med. Minst!

En levande skärgård förutsätter rimliga möjligheter att resa kollektivt för den bofasta befolkningen. Men också vi som bor på fastlandet ska ges rimliga förutsättningar att njuta av skärgården, dess människor och företag.

Från ord till handling behöver steget inte vara långt. Inte alls långt för en landstingsledning som talar om en levande skärgård.

För övrigt beklagar jag, som säkert många andra, att det inte längre finns svenska lag kvar i internationella fotbolsscuper detta år. Kalmar förlorade ju hemma igrårkväll (fast matchen spelades i Borås) mot Feyeenoord. Nytt fotbolls år, nya möjligheter!

2 kommentarer:

Anonym sa...

En levande skärgård måste även kunna leva på vintern. Det har blivit bättre nu med att kunna ta sig ut i skärgården vintertid, men jag tycker att det kan bli ännu bättre. Tillexempel borde det finnas möjlighet att bo en helg på en del av öarna även vintertid. Det gäller ju även Skärgårdsstiftelsen.
(Och kan man det idag är jag tacksam för hjälp att hitta den informationen)

Raymond Svensson sa...

Visst ska man kunna gästa skärgården under tex. en vinterhelg. Du kan hitta mer information om alla möjligheter på Skärgårdsstiftelsens hemsida (www.skargardsstiftelsen.se) eller www.visitskargarden.se.

Hör gärna av dig igen om du inte är nöjd med informationen du får på dessa hemsidor.

Raymond