torsdag 17 mars 2011

Centerpartiet visar vägen - ny partistyrelse ska väljas

Partier byter ledningar. Men byter de politik? Ja är nog svaret i dessa personstriders tider. Den nyligen avslutade striden om (S)-ledarskapet visar klart på ett skifte i politiken. Mer vänster med Juholt! Alliansen är att gratulera. Turerna kring partiledarvalet och valet av den kommande partiledningen, främst verkställande utskottet, tilldrar sig naturligtvis stort intresse. Inte minst inom (S)-bloggosfären.

Frågan är dock om en större Allians och med ett större moderatparti än i dagsläget gynnar Centerpartiet? Det borde vara en fråga som attraherar de som kandiderar till Centerpartiets ledning.

En kandidat visar nu sitt intresse för ledningen: Fredrick Federly. I Expressen deklarerar han varför han kandiderar till partistyrelsen som ska väljas vid stämman i september och hur han ser på partiets framtid.

Fredricks öppna anmälan av sin kandidatur är bra. Mycket bra. Även om jag alltför ofta inte delar hans politiska utspel mm. Men det kanske öppnar upp så att flera intresserade centermedlemmar gör detsamma? Centerpartiets val av kommande partistyrelse och partiledning kan visa vägen för en öppnare och mer attraktiv valprocedur. Inte minst hur medlemmarna kan och bör engageras i sådana val. Men också hur medlemmarna bör och kan engageras när politiken läggs fast.

Maud Olofsson firar idagarna 10-årigt partiledarskap. En tid som medfört både uppgång som nedgång. Opinionssiffror som rör sig kring 4 5-spärren oroar. Och med en extrastämma 2012 får nog också Maud avsluta sin partiledartid. Frågan är om det blir i opinionsmässig framgång eller .....? Ett nytt partiprogram ska antas. Ett programs om jag hoppas ska visa på Centerpartiets uppgift som den politiska kraft för hela landet och med en politik som tar sin utgångspunkt i hur utmaningarna i människors vardag kan lösas.

Några andra bloggare som skriver om valet till Centerpartiets ledning; Magnus Andersson, Oscar Fredriksson, Johan Hedin, Mary Jensen, Annie Johansson,

Några andra bloggare som skriver om (S) partiledning; Peter Andersson, Martin Moberg, Johan Westerholm,

Aftonbladet, DN, Expressen, Svd,

För övrigt kan jag konstatera att Sanna Rayman har en intressant artikel i dagens Svd om regeringsnederlagen i riksdagen.

Inga kommentarer: