måndag 7 mars 2011

Slå ett slag för historien!

"Kulturdepartementet vill låta byggherrarna handla upp arkeologerna. Bocken som trädgårdsmästare!"skriver Gunnar Wetterberg i dagens Expressen.

Wetterberg skriver också: "Undersökningarna ska handlas upp av dem som ofta i grund och botten inte vill ha dem gjorda, och hursomhelst så snabbt, så billigt och med så få fynd som möjligt."

Han har också en träffande avslutning: "Ibland måste staten vara stat. Varför ska kulturdepartementet belasta 110 remissinstanser med detta? Det räcker med en papperskorg."

Mitt prick tycker jag. Och jag hoppas att jag inte är ensam om att hålla med Wetterberg i denna fråga.

För egen del hoppas jag att inte minst kommunernas och landstingens branschorgan SKL, tar bladet ifrån munnen och ryter till; Kulturminister och regering: Gör inget av detta mycket dåliga förslag!

För övrigt undrar jag om Försäkringskassan inte har några humanister bland sina anställda. Nu ska tre funktionshindrade betala tillbaka över 500 000 kronor eftersom de gjort ett formellt fel för flera år sedan. Är det inte bättre att stryka ett streck över det hela och låta de vandra vidare utan denna skuldbeläggning?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du tar upp detta Raymond.
Håller helt och hållet med om att en dokumentförstörare ger detta förslag den rättvisa det förtjänar...

Raymond Svensson sa...

Tack Anonym för din uppskattande kommentar.