torsdag 3 mars 2011

Public service - Alliansens huvudbry för dagen?

En utredning om public service har utannonserats från regeringshåll. Innehållet i direktiven är inte kända. Spännande uppdrag för hågade utredare.

Min förhoppning är att, förutom breda och öppna direktiv, att det blir en parlamentarisk utredning. Ty public service har ett brett stöd hos allmänheten som hos politiken. För mig är det tillräckligt starka skäl för en bred och parlamentarisk utredning. En utredning som också väljer ett öppet arbetssätt.

Nu diskuteras också publikt, inte minst av "mediaaktiva" begreppet public service, dess finansiering mm. Däribland möjligheterna till sponsring.

I dagens Svd beskrivs hur Alliansen är splittrad i frågan; inte minst vad gäller finansiering och möjligheterna till sponsring. När tar allianspartierna bladet från munnen? Varför ska (S)-företrädare vara de som uttolkar beskeden från olika allianspartier?

Intressant?

Andra bloggare om public service: Politometern,

Aftonbladet, Svt.se,

För övrigt konstaterar jag att miljöministern avvisar kritiken som Riksrevisionen för fram i en särskild rapport om att " svenska klimatåtgärder är ambitiösa men ineffektiva".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att miljöministern slår ifrån sig är förklarligt. Etanollobbyn har öppen dörr till regeringskansliet:
http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.144053
Sveriges skickligaste etanollobbyist är Maud Olofssons rådgivare - styrelseledamot i etanoltillverkaren SEKAB, delägare i Etanolbilsförsäljarföretag samt delägare i etanolprojekt i Afrika.

Raymond Svensson sa...

Tack Anonym för din kommentar.