söndag 5 september 2010

En helg i hoppets tecken?

Centerpartiet har ryckt framåt. I opnionsundersökningarna som presenterats. Visst är det roligt. Och uppfordrande i så måtto att det gäller att hålla i, fortsätta arbeta målmedvetet, och inte sluta förrän vallokalerna stänger om "exakt" två veckor. Ända in i kaklet, är vårt gemensamma motto.

I (S)-ledningen finns det skäl att av andra orsaker fundera över läget. Visst är det så att Mona Sahlin leder ett parti som för första gången i hiostorien före ett val berättat för väljarna att en koalition eftersträvas. En koalition som också omfattar kommunister. Politiker som (S) av goda skäl bekämpat i fackföreningsrörelsen, i hyresgäströrelsen mfl (S)- dominerade folkrörelser.

Och till det ska läggas att också Miljöpartiet är en del av koalitionen, vänsterkartellen. Ett parti som i många och mycket är nästintill att "hatobjekt" av (S) i industribygderna och av LO-facken.

Så Mona Sahlins uppgift är allt annat än lätt. Därom tycks hennes företrädare helt bortse ifrån. Ja även andra fd ledande socialdemokrater. De är dock historia. Frågan är dock om Mona Sahlin är framtiden?

Magnus Andersson, Mikael Andersson, Peter Andersson, Per Ankersjö, Thomas Böhlmark, Kent Persson, Johan Pettersson, Elisabeth Thand Ringqvist, Frank Thorén,

Aftonbladet, DN, Expressen, Svd, Svd 2,

För övrigt tycker jag det är minst sagt märkligt att (M) fortfarande säger nej till lagstiftning om ekonomiska bidrag till politiska partier. DN har idag en ledare som tar upp detta förhållande. Robert Noord, gör en lokal koppling i ämnet med anledning av några ledande (M)-företrädares kampanj inför det stundande kommunfullmäktigevalet.

Inga kommentarer: