tisdag 7 september 2010

Vänsterkartellens klimatpolitik - mål utan tillräckligt skarpa förslag

Klimatpolitik är inte så lätt som Miljöpartiet och vänsterkartellen gör gällande. Mål är lätta att sätta. Hur ska de nås är den svåra frågan.

Andreas Carlgren, Alliansregeringens miljöminister, skriver om just detta i ett inlägg på Politikerbloggen. En avslöjande genomgång av löften som ställs ut, utan att förslag till åtgärder presenteras eller är otillräckliga för att målen ska nås.

Häromdagen presenterade också Centerpartiet en rapport om Miljöpartiets och vänsterkartellens klimatpolitik. Intressant och avslöjande läsning.

I Haninge har kommunfullmäktige antagit en klimatstrategi i bred enighet. Det vittnar om både insikt och ansvarstagande hos de politiska partierna. Nu gäller det också för oss i Haninge att leverera resultat. Här har vi i kommunledning som opposition ett delat ansvar. Vi har också en bra placering i Naturskyddsföreningens rankning av kommunernas klimatarbete att försvara, ja att förbättra till nästa mätning. Denna gång har vi planering 33. Nästa gång ska vi ligga bland de 20 bästa. Minst.

Intressant?

Per Ankersjö, Mattias Johansson, Elisabeth Thand Ringqvist,

DN, Svd,

För övrigt ska det bli intressant att se vem som vinner TV-publiken ikväll; Zlatan och EM-kvalmatchen mot San Marino eller utfrågningen av Maud Olofsson. Jag hoppas på Maud vem garderar mig för Zlatan :-)

Inga kommentarer: