torsdag 16 september 2010

Vårdvalet ger nya vårdcentraler - medborgarmakt i sjukvården

Vårdval Stockholm har inneburit att många nya vårdcentraler etablerats. Vårdval Stockholm ger medborgarmakten företräde framför politiken.
35 nya vårdcentraler har etablerats. Flera av dem i områden som tidigare hade dålig tillgång till närsjukvård. En bra färdriktning.

Idag invigdes Sorunda Vårdcentral. Ceremonin avslutades med att Olov Lindkvist, ordförande i sjukvårdsstyrelsen Söder skar av bandet med en skalpell.
Sorunda vårdcentral är en filial till Nynäshamns Vårdcentral. Och som också har en redan etablerad filial i Ösmo. Legesvisitten, ett norskt företag, är den entreprenör som driver vårdcentral som filialer.
För oss centeraktiva var det minst sagt en glädjens dag. Tack vare hängivet och träget arbete fick Sorunda för många, många år sedan få en vårdcentral. Sedan lades den ned av socialdemokraterna för ett antal år sedan. Arbetet för att återfå en vårdcentral har fortgått. Nu har allt slit och olika initiativ belönats i och med dagens invigning.
Andra bloggare om sjukvården; Politometern,
För övrigt kan jag berätta för dig som evenuellt inte redan vet det så har också idag en opinionsundersökning publicerats. En rödgrön undersökning visar att vänsterkartellen knaprar in på Alliansens försprång. Rätt eller fel? Svaret ges på söndag.

Inga kommentarer: