torsdag 2 september 2010

Med sådana vänner behöver Mona inga ovänner

Valen närmar sig med stormsteg. Alliansen har ett försprång, om än litet och inte säkert, när det gäller riksdagsvalet.

Men många väljare tror på fortsatt regeringsinnehav. Vänsterkartellen har inte tillräckligt med stöd, åtminstone inte "nu". Förlorar (S) i riksdagsvalet så måste Mona Sahlin avgå.

Inga segrar tas ut i förskott, skriver Kent Persson. Så sant, så sant. Endast valresultatet gäller. Så ända in i kaklet som Maud Olofsson brukar säga. Mats Engström önskar sig mer av journalistik. Jag har inte heller svårt att instämma i detta. Inte minst mot bakgrund av att valrörelsen tenderar att allt som ofta innehåll påståenden och uppgifter som inte alltid är med sanningen överenstämmande. Ett tema för en bloggtext igår från min sida.

Och blir det fortsatt Alliansregering talar allt också för att Stockholms län landsting inte heller kommer att byta majoritet. Förutsatt att alla fyra allianspartier också efter valdagen har mandat i fullmäktige. Men ett allt starkare (M) kan också medföra interna samarbetssvårigheter inom en allians som fått förnyat förtroende.

Ett starkare Centerpartiet är önskvärt för att hela regionen ska utvecklas, människorna och miljön sättas i främsta rummet. Men är det tänkbart? Det är åtminstone enligt min uppfattning nödvändigt. Så det gäller bara att jobba och stå i.

Intressant?

Per Altenberg, Markus Berglund, Mary Jensen, Maria Weimer,
Andra bloggare om nuläget, kritiken mot Mona Sahlin mm: Politometern,

Aftonbladet, DN, Politikerbloggen, Svd,

För övrigt tycks det vara hela havet stormar i Hammarby Fotboll. Ledningen splittrad och delar lämnar. Det är inte bra, varken för klubben, superettan, spelarna och fansen, ja många fler.......

Inga kommentarer: