onsdag 1 september 2010

Klara alternativ eller .....

Ja nu är det då klart - vänsterkartellen, (MP), (S) och (V) har nu presenterat sitt valmanifest; "Regeringsplattform".

Och visst kanske Alliansen något blev taget på sängen; jag tänker på återanvändningen av maxtaxan. I övrigt verkar det som att regeringsföreträdarna var klara för den diskussion som följde. Man hade ju själva ett antal dagar före presenterat sitt "Jobbmanifestet".

Lena Melin, Aftonbladet, har fått rubriken "Oppositionen tar på sig spenderbyxorna" på sin analys. Mitt i prick!

Vänsteroppositionen har stor uppförsbacke. Inte bara i opinionsundersökningarna. Utan också i sina felaktiga beskrivningar om hur det går för Sverige.

Ekonomin växer, fler får jobb och kurvorna pekar uppåt. Motsatsen av hur det beskrivs av oppositionen. Med fast hand också framöver kommer det att gå bra för människorna; när det gäller jobben, utvecklingen av välfärden; hanteringen av miljöproblem osv.

Nu är regeringsalternativen redovisade. Nu fortsätter valrörelsen. Valarbetarna i de olika partierna har inte fått det lättare: först klara ut för väljarna vad det egna partiet vill, sedan förklara det gemensamma manifestet och vilka frågor man fått respektive inte fått gehör för i detta gemensamma dokument. Och varför, varför blev resultatet som det blev? Inte lätt men väl nödvändigt.

Ett bra jobb av valarbetarna får nog ett avgörande inflytande på stödet för hur stort de olika partierna kommer att få av väljarna. Bra politiker finns runt om i hela landet, men finns också lika duktiga politiska pedagoger?

Intressant?
Mikael Andersson, Peter Andersson, Markus Berglund, Rolf Eriksson, Andreas Getzman, Kent Persson, Stefan Wikén,

Aftonbladet, DN, Expressen, Svd,

För övrigt så har Per Ankersjö gjort en första summering av sin utmaning av andra centerbloggare om centerpartiets opinionsläge. Intressant.