söndag 28 mars 2010

1 700 000 argument - sänkt skatt för pensionärer

Allianspartierna har nu presenterat ett viktigt löfte inför valen i höst. Pensionärerna ska, för tredje gången under denna mandatperiod, få sänkt skatt.

Observera, regeringen fullföljer alltså skattesänkningspolitiken för landets pensionärer. Ett budskap som det nu gäller att på alla sätt "trumma ut". Jag är inte övertygad om att en Allianspartiernas medlemmar har detta klart för sig.

I Svenska Dagbladet skriver Göran Eriksson "Miljardlöften kan löna sig". Så sant som det är skrivet.

Sänkningen beräknas kosta statskassan fem miljarder kronor och är regeringens sätt att hantera bromsen i pensionssystetemet. Den innebär ju att när ekonomin växer, ökar pensionerna. Och naturligtvis tvärtom, en krympande ekonomi ger lägre pensioner och som den stora pensionsöverenskommelsen lagt grunden för. En utveckling som allt färre tycks vilja vidkännas i dagens ekonomisk läge.

Förslag om en tredje skattesänkning är ett viktigt besked till landets över 1 700 000 pensionärer. Inte minst efter den nästan osakliga kampanjen som tex. socialdemokraterna drivit mot jobbskatteavdraget. Men som de numera tycks accepterat till sina allra största delar.

Aftonbladet, Expressen, Politometern,

För övrigt så hoppas jag att Berlusconi och hans allierade förlorar de regionval som idag och imorgon sker i 13 av Italiens 20 regioner.

Inga kommentarer: