fredag 19 mars 2010

Grönt för sprututbytesprogram i Stockholm?

Idag meddelar biträdande landstingsrådet Birgitta Rydberg (FP) i bl.a DN, att det from i höst blir ett sprutbytesprogram i Stockholm. Ett förslag om detta kommer att behandlas i hälso- och sjukvårdsnämnden kommande tisdag.

Moderaterna kommer inte att stödja ett sådant förslag lät man meddela för en tid sedan. Förhoppningarna hos Rydberg och centerledaren i landstinget, Gustav Andersson (C) , är nu att oppositionen ställer sig bakom förslaget.

Ett bra förslag. Jag må erkänna att när jag först mötte diskussionen om sprututbyte så var jag tveksam, ja rent av negativ. Allteftersom jag läste vad som skrevs i frågan och diskussionerna i Centerpartiets landstingsgrupp, så känner jag att ett sprututbytesprogram kan vara ett viktigt inslag i en vettig antidrogpolitik. Och för att hejda spridningen av smittsamma sjukdomar.

Det är också bra att sprututbytet kombineras med andra insatser mot narkotikaberoende och smittspridning. Ett samlat program är vad hälso- och sjukvårdsnämnden kommer att ta ställning till.

Dagens Nyheter, Aftonbladet,

För övrigt kan rapporteras att idag avslutas Europarådets kommunalkongress. Bl.a. kommer vi att ta ställning till en rapport om jämställdhet, författat av Britt-Marie Lövgren (FP), Umeå.

4 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Strongt att gå ut öppet och erkänna att du hade fel tidigare.

Vi behöver fler politiker som du, som är berädda att släppa lite på prestigen och inte kämpa emot bra förslag.

:-)

Raymond Svensson sa...

Tack för de vänliga orden. Ja det visar sig ju att det går att påverka med bra argument, ibland kanske det bara tar för lång tid:-D

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jo och jag ser en hel del idiotiska förslag som försvaras frenetiskt av vår regering, mot bättre vetande...

Gustav Andersson sa...

Instämmer med Markus. Strongt.