torsdag 18 mars 2010

Opinionssiffror roar? Oroar? Viktiga månader återstår

Centerpartiet ökar i den väljarbarometer som Novus Opinion gjort på uppdrag av TV4 Nyheterna. Partiet ökar från 4,3 procent till 5,4 procent av väljarna i undersökningen, jämfört med för en månad sedan. Andra opinionsundersökningar har nyligen visat att Centerpartiet ligger runt eller tom under 4 procentsspärren.

För partistrategerna på Stora Nygatan innebär det inte en så lätt uppgift att tolka väljarströmmarna. Ty det är långt kvar till siffror i de framgångsrika valen 2006. Olika undersökningar visar på olika opionionslägen för (C).

Självfallet blir sysselsättningsfrågorna viktiga i valrörelsen. Och här har ju faktiskt Alliansregeringen mycket gjort. Och nått resultat också för den delen. Idag skriver Mona Sahlin på Brännpunkt att (S) vill införa en ”första dagen garanti” mot ungdomsarbetslöshet. Det levererar redan vi i Haninge. Hos oss finns ett särskilt ungdomsteam som stödjer och coachar ungdomen från första veckan. 80 % av deltagarna har gått till arbete eller studier efter avslutad insats.

Sysselsättningspolitiken har en central roll. Det gäller nu för regeringen, och oss i kommuner och landsting/regioner att sätta tillväxtfrågorna i främsta rummet. Insatser för företagande och entreprenörskap är av avgörande betydelse. I Haninge finns en i mycket bred aktionsplan antagen för de kommande åren. För en långsiktigt hållbar tillväxt. Det gäller också att skapa framtidstro hos bl.a. dagens unga.

Aftonbladet

För övrigt kan du själv räkna ut den sänkta skatt du fått genom att besöka http://www.jobbskatteavdrag.se/

Inga kommentarer: