fredag 12 mars 2010

Integritet - något för vänsterpartiet?

Vänsterpartiet har kongress i maj. Ett viktigt dokument kommer att vara den valplattform som ska diskuteras.

Partistyrelsens föreslår att valrörelsen koncentreras till tre frågor: välfärd, jämställdhet och integritet. Är det inte märkligt så säg. Det parti som har mest av byk att tvätta när det gäller demokrati och integritet gör det till en av sina stora valfrågor.

Framtiden grundas ju ofta på det som hänt och händer, och då kan det vara bra med goda förebilder. Vilka internationella föredömen av kommunistiska/socialistiska stater kan det svenska vänsterpartiet stolt lyfta fram? Men är det möjligt för dagens Vänsterparti med kommunisten Lars Ohly i spetsen? Vilken trovärdighet har Vänsterpartiet i dessa frågor?

Eller är det bara ett sätt att söka vinna unga väljare från Piratpartiet?

5 kommentarer:

Kapten Kalas sa...

Mycket lite trovärdighet skulle jag vilja säga.

Dock är det ingenting mot hur lite förtroende C har. De gick ju för bövelen till val på tron på den lilla människan och sedan röstar de igenom lagar som FRA och IPRED.

Ett förtroende kan bara fås tillbaks genom handlingar. Alla fina lovord från C är bara provocerande för oss som är svikna. Ge lite resultat innan det börjas med smutskastning av andra.

Raymond Svensson sa...

Jo tack. nog har (V) trovärdighetsproblem. Och det var detta som jag skrev om. Visst har (C) en del i ryggsäcken,men jämfört med vad kommunistiska stater åstadkommit/gör så är det nog i en annan diversion. Å andra sidan så kanske vi lärt oss något av just FRA-diskussionen. När det EU:s datalagringsdirektiv så arbetar (C) för att det ska bli frivilligt för medlemsländerna.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag måste faktiskt hålla med "Kapten Kalas".

Du är lite orättvis när du jämför Centerpartiets svek i integritetsfrågorna jämfört med alla "alla kommunistiska staters brott" i historien...

Det vore betydlig mer relevant att se hur vi i Centerpartiet levt upp till vårt "Öppenhetsmanifest" och jämföra det med hur Vänsterpartiet levt upp till sina vallöften.

Då drar vi det korta strået, med marginal...

Tyvärr.... :-/

Raymond Svensson sa...

Visst har vi i (C) en del att "återta". Men att jämföra manifest med mord på hundratusemtusentals personer som har andra uppfattningar än de styrande, är väl ändå att ta i?

Markus "LAKE" Berglund sa...

Skärp till argumentationen lite nu Raymond!

Det är knappast Vänsterpartiet som mördat miljoner i kommunismens namn, och att du säger det försvagar bara din övriga argumentation!

Som de flesta medlemmarna i centerpartiet ogillar jag också vänsterpartiet och deras hyckleri kring kommunist-frågan, men det är du som "tar i" när du jämför politiska utspel i Sverige med massmord!