fredag 30 april 2010

Centerpartiet - lyft fram den egna politiken!


Opinionssiffrorna gläder några, bekymrar några. Men flera borde nog vara bekymrade.

Alliansregeringen har gjort mycket bra för landet. Arbetslinje har blivit central jämfört med tidigare bidragslinje. Företagsamhet och entreprenörskap har blivit ett viktigt arbetsområde för politiken. Kunskaperna har blivit skolans fokus. För att skriva något kort och när man i stort ska beskriva skillnaderna i politiken.

Ändå viker opinionen. Det krävs en historisk insats, en rejäl vändning i opinionen för alliansen, om man ska klara behålla regeringsmakten. Och inte minst för mitt eget parti, Centerpartiet.

Centerpartiets ledning borde nu också inse det allvarliga läget. Partiet ligger bara lite drygt över 4-procentsspärren. Nu gäller det att lyfta partiprofilen. I miljöpolitiken - vi vill mer och snabbare än vad regeringen. I regionalpolitiken, i främjandet av entreprenörskap och att skapa ännu bättre utvecklingsmöjligheter för företagen, inte minst de små och medelstora. Regeringen har gjort och gör mycket bra. Men det borde rimligen finnas områden där Centerpartiet vill gå före och visa vägen.

Andra bloggare som skriver är Peter Andersson, Mats Engström, Robert Noord, Kent Persson,

2 kommentarer:

Lucas sa...

Ni är körda. Mauuden kommer att avgå efter att ni förlorat makten den 19 september. Hur känns det att veta att det bara är 4,5 månader kvar av er regeringstid? Det måste kännas jobbigt...

Raymond Svensson sa...

Nej, Lucas, i politiken är det valdagen som är den korrekta "mätdagen" Men du får gärna ta ut något i förskott. Jobbigt är det inte alls, snarare utmanande och manar till att "arbeta ända in i kaklet".