måndag 26 april 2010

(S) tappar förtroende hos allmänheten

I en undersökning som publiceras idag visar det sig att (S) tappat ledningen hos allmänheten när det gäller förtroendet för jobben och att minska arbetslösheten. Istället är det (M) som toppar.

De tre senaste månadernas Socialdemokratiska övertag med nio procentenheter har nu förbytts till ett övertag för (M) med fem procentenheter. Roligt för (M) och Alliansregeringen och inte roligt för (S) och de rödgröna. För undersökningen kan väl rimligen tolkas som att det rödgröna alternativet minskar sin trovärdighet. Jag kan inte nämligen tro att (S)-minskningen motsvaras av minst motsvarande ökning hos allmänhten för (MP) och/eller (V).

Förtroende hos allmänheten för Centerpartiet är tyvärr inte stort enligt mätningen. Visst har partiet presenterat ett antal förslag för att hävda företagandet, de nya jobben och olika insatser för att häva arbetslösheten. Men mest har detta tyvärr handlat om det som regeringen gjort. Gott och väl det, men det är ju som bekant stora regeringspartier som vinner hos allmänheten på sådana berättelser. Partiet behöver mer egna förslag och som visar på att det också finns ett brett engagemang för de arbetslösas sak, också hos (C).

Andra som skriver om arbetslösheten och jobben; Maria Abrahamsson, Per Altenberg, Gustav Andersson, Cecilia Dalman Eek, Lotta Gröning, Erik Laakso,

Aftonbladet, Expressen, Svd,

2 kommentarer:

Stefan Wikén sa...

Tja vem ska man tro på. Makthavare gör en intressant genomgång http://www.makthavare.se/2010/04/26/m-leder-i-jobbfragan-eller/ efter att ha läst den så drar jag bara en slutsats. Oppionionsundersökningar är opinionsundersökningar.

Raymond Svensson sa...

Inte nog med att opinionsundersökningar är just undersökningar. Statistiken som levereras från arbetsförmedling och SCB kan också användas utifrån ens egna perspektiv. Väljarna och allmänheten har det inte så lätt. Just därför kanske vi partipolitiskt engagerade ska vinnlägga oss om att tala med varandra, och inte förbi varandra. Som ofta den politiska debatten tyvärr utvecklas. Dock inte dig och mig emellan, inte än :-) Hoppas aldrig.