lördag 24 april 2010

Stoppa smutskampanjen; Reinfeldt har stort ansvar

Ett falskt brev med Mona Sahlin undertecknare cirkulerar i kretsen kring regeringen. Mejlet innehållet handlar bara om hennes politiska skandaler. Förtal, säger Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare i Malmö.

Valrörelserna i Sverige har av och till innehållit inslag av aktivieter som inte främjar ett öppet och respektfullt förhållningssätt inom politiken. Tvärtom, smutskampanjer har förekommit. Mest känd är nog den mångåriga kampanjen mot Olof Palme. Tyvärr är det nog också så att det inom alla politiska partier finns medlemmar, ja också företrädare, som hänger sig till smutsarbete.

Det är dags att sätta stopp för denna typ av verksamhet. Här har alla partipolitiskt aktiva ett stort ansvar. Politik handlar mycket om förtroende. Och kampanjer av typ den som nu pågår mot Mona Sahlin, måste bekämpas. Allmänhetens förtroende för politiker och partier måste öka. Men denna typ av smutskampanjer bidrar naturligtvis till motsatsen. Om vi inom politiken inte visar varandra respekt och bemöter varandra på ett just sätt, finns ju inte starka skäl till att allmänheten ska göra det.

I den aktuella frågan så faller ansvaret för att få stopp på mejlkampanjen särskilt stort på statsministern.

Några andra bloggare i frågan är Ulrika Falk, Peter Högberg, Mary Jensen, Peter Soilander, Politometern,

Aftonbladet, DN, Expressen, Svd,

2 kommentarer:

Frank Thorén Hall sa...

Han påstår att "Det falska Mona-mejlet är den värsta sortens smutskastning, producerat av personer i ledande positioner"

Alltså producerat av personer i ledande positioner.
Har han verkligen bevis för det?
Jag är inte jätteinsatt i saken men efter 5 minuters efterforskning på nätet kom jag fram till att det är en privatperson på flashback.se som producerat brevet och sen noterade jag att det cirkulerat på facebook och andra sociala media sen i höstas.

Jag tycker att han skall lägga fram bevis annars tror åtminstone jag att detta bara är ett försök till smutskampanj mot alliansen.
https://www.flashback.org/t1177997

https://www.flashback.org/sp18206972

Raymond Svensson sa...

Oavsett vem som gjort vad så hör inte smutskampanjer hemma i svensk politik. Tycker jag.