onsdag 14 april 2010

Vallokomotiven; klarar (S) uppförsbacken?

(S) har nu presenterat sina "vallokomotiv". Idel bekanta ansikten och med statsrådserfarenhet. Nej, här finns det inget utrymme för nytänkare och/eller friska unga företrädare. Finns det t.ex. inte längre några unga, "hungriga" SSU-are som partiet kan (men vill inte?) städsla för att nå de unga väljarna?

Aftonbladet kommenterar detta med: Mer ånga till lokomotiven. Expressen skriver: Lokomotiv utan fart. Det är nog många (S)-engagerade som instämmer i dessa omdömen. Inte minst efter om man läst och reflekterat kring vad som Mona Sahlin skrev igår på DN Debatt. För det kommer att krävas mer av hur olika politiska mål ska uppnås för att nå framgång i höstens riksdagsval. För väljarna behöver få veta t.ex. hur (S) vill främja de nya jobben och de företag som ska skapa de nya jobben.

Nu ser allt fler fram emot 3 maj då det gemensamma budgetförslaget för de rödgröna ska presenteras. Men först måste de kanske "lösa ut" frågan om FRA-lagen?

Läs också vad några bloggare har skrivit: Mats Engström, HBT-sossen, Robert Noord, Politometern,


Svd, Expressen, Sydsvenska Dagbladet,

3 kommentarer:

Stefan Wikén sa...

Märker att kritiken från det borgerliga lägret är enhetligt och går att sammanfatta i tre punkter:
* Socialdemokraterna är erfarna
* Socialdemokraterna har fyra mål
* Socialdemokraterna har alltid jobbat för rättvisa, minskade klyftor och möjligheten att förverkliga sig själv.

http://stefanskonspirationer.blogspot.com/2010/04/socialdemokraterna-har-alltid-jobbat.html

Joel sa...

Kritiken handlar väl snarare om att ni pratade om förnyelse men det blev inget av den varan. Samma politik som fördes under Göran Person presenteras av Sahlin med i stort sett samma personer bredvid sig. Var är den utlovade förnyelsen?

Det är antagligen bara socialdemokraterna själva som glömt hur ni misslyckades med arbetsmarknadspolitiken, med sjukförsäkringsfrågor och med utbildningspolitik oavsett konjunkturläge.

När det gäller klyftor går ni till val på höjda skatter för vårdbiträdet så att den arbetslösa direktören ska få höjd a-kassa. Den fördelningspolitiken imponerar föga...

Mvh
Joel

Raymond Svensson sa...

@Stefan, det är just avsaknaden av konkreta förslag som jag kritiserade. Utan konkreta förslag går det ju inte att granska och reflektera över om de mål som anges är möjliga att uppnå, helt elle delvis.