lördag 12 juni 2010

Idiotstopp för vindkraft – eller "idioter" i försvarsmakten?

All byggnation av vindkraft verk i en fyra mils radie har Förvarsmakten beslutat stoppa kring tio militära flygfält. Agne Hansson, fd riksdagsman (C), säger till TT att det innebär att hela Blekinge blir utan vindkraft.

Enligt Försvarsmakten beror stoppet på att JAS Gripen-flygplan riskerar att störta när vindkraftverk finns i närheten.

Vindkraften är en viktig del i en långsiktigt hållbar energiförsörjning. Det kan inte vara rimligt att Försvarsmakten kan stoppa utbyggnaden av vindkraft på det sätt som man nu gör. Regeringen måste visa var skåpet ska stå. Och inte dansa efter Försvarsmaktens pipa.

1) Försvarsmaktens beslut måste upphävas av regeringen. Allt annat vore att förklara vindkraften som inte önskvärd inom stora områden av landet.

2) Stoppa flygningarna med JAS-Gripen till dess de kan flyga närmare ett vindkraftverk än 40 km.

Miljö- och energifrågorna är tyvärr inte väljarkårens viktigaste frågor. Här dominerar jobben, sjukvården och skolan. Så också i bloggosfärens kommentarer, eller rätt beskrivet; inte alls reagerat mot Försvarsmaktens märkliga förfarande.

Nu måste regeringen agera. Centerpartiets statsråd har ett särskilt ansvar. Vad tänker du göra, Maud Olofsson? Du Andreas Carlgren?

Intressant? Politometern,

Peter Andersson, Staffan Danielsson, Anna Kinberg Batra, Martin Moberg, Kent Persson,

DN, Politikerbloggen,

För övrigt noterar jag att nu har Centerpartiet i Finland fått en ny ordförande: Mari Kiviniemi. Och inte bara det; hon blir också Finlands andra kvinnliga statsminister. Den första kvinnan var Anneli Jäätteenmäki, också hon då Centerpartiets ledare.

2 kommentarer:

Ulmerkotten sa...

Förutom att vindkraftferk är fula som stryk förstör miljön som bara någon form av monument över miljöflum, ger de så förbaskat lite energi att det är larvigt att hålla på med.
Förbjud all byggnation av dessa idiotsaker av rena miljöskäl - de är fula och förstör på så sätt miljön.

Raymond Svensson sa...

Du och jag har olika uppfattningar om vindenergi; Vindkraftverk är inte fula, vindenergi är inte miljöflum och bidrar till en långsiktigt hållbar energiförsörjning. Tycker jag.