söndag 6 juni 2010

Sverigedagen snart till ända


Igår var det Världsmiljödagen. Det högtidlighöll vi i Centerpartiet Haninge i Tungelsta Trädgård. Vi arrangerade en loppis till förmån för Kooperation utan gränser. Mikael Prinsen Trolin underhöll oss som andra som passerade.

Idag har vi på olika sätt firat Nationaldagen. Och många har också valt att publicera sig. En mycket bra artikel finns i Aftonbladet: "Rasister hotar de nya jobben". Bland undertecknarna finns bl.a. Wanja Lundby Wedin, LO-ordföranden, Stefan Lövgren, Metallordföranden, Amelia Adamo, M-Magasin, och Cecilia Fahlberg, Unionen.

I artikeln uppmanas alla att ta sitt personliga ansvar när det gäller att verka för mångfald och tolerans. Rätt och riktigt! Måtte deras uppmaning bli en nationell "löpeld".

Kent Persson, M-bloggare i Örebro, har sitt perspektiv på nationdagsfirandet: Sverige ska vara ett land där ens livs drömmar ska kunna uppnås och det oavsett om du är född i vårt land eller om du flyttar hit. Sverige är vårt gemensamma land och jag kommer inte att tillåta att främlingsfientliga krafter får lägga beslag på vare sig nationaldagen eller vårt land. Sverige är för bra för det.För övrigt kan jag notera att nu har också Chris Isaak anslutit sig till kampanjen för frigivandet av Dawit Isaak. Alla kan bidra, på något sätt. Dawit Isaak har nu hel regelvidrigt suttit fängslad i Eritrea i 3178 dagar. Över 200 000 personer har skrivit på för att den svensk-eretrianske journalisten ska friges.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Tack för upplysningen, att det är rasisterna som hotar de nya jobben. Jag trodde att det var centerpartiet, som gjorde det med att vilja avskaffa LAS, så att inte någon i det här landet hade en trygg anställning. Man lär sig alltid nått nytt.