tisdag 22 juni 2010

Avdragsrätt för gåvor till ideella föreningar - vad väntar regeringen på?

Föreningslivet i Sverige är omfattande och mångsidigt, har många medlemmar och engagerar många frivilliga och oftast ideella krafter. Resurser som har en viktig betydelse för välfärd, tillväxt och demokratin, inte minst! Och om detta har jag skrivit flera gånger senaste året. Bl.a. och då.

Sanna Ryman, Svd, skriver idag om den sega historien om avdragsrätt för gåvor till ideella föreningar. Läsvärt. Tänkvärt. Frågan infinner sig naturligtvis: Trots allianspartiernas löften tidigare så tycks det inte hända något. Varför ingen proposition? Pågår överläggningar med sektorn för att skapa ett bättre system, (nödvändigt!), jämfört med vad den statliga utredningen föreslog och därför har inget förslag lagts på riksdagens bord? Eller ........

Intressant, Politometern,

För övrigt är det angeläget att mer diskutera drivkrafterna bakom jobben och framtidens arbetsmarknad och näringsliv. DN Debatt publicerar idag en intressant artikel på det temat. Författare är Patrik Engellau och Thomas Gür. Camilla Littorin bloggar med anledning av artikeln. Så gör också Thomas Böhlmark .

Inga kommentarer: