måndag 31 maj 2010

Centerpartiet i Stockholm(s län) - ras i opinionen

Opinionsföretaget Skop har frågat "Vilket politiskt parti tycker du bäst om i rikspolitiken"?

Miljöpartiet är nästan lika populärt som Socialdemokraterna – i alla fall i Stockholms stad. Ett maktskift i Stockholms stadshus ser ut att gå om intet för de rödgröna. Däremot tycks det bli rejäla förändringar inom den rödgröna koalitionen. När valdagen är över kanske det är Miljöpartiet som är det största partiet hos de rödgröna i Stockholm. Å andra sidan kanske det händer det som hände på riksplanet: ju mer som blir känt av politiken, ju sämre går det i opionen.

Centern får i Stockholms län nu bara 2,3 procent i opinionen. Detta inträffar när partiet gör en stor kraftsamling med många olika aktiviteter.

Jag har tidigare skrivit om behovet av tydligare centerpolitik. Nu har ju också partiledningen låtit (?) ett annat alliansparti ta över och kraftfullt torgföra gamla centerståndpunkter: (M) skrev i sitt landsbygdspolitiska program om vikten av överlevnad för bensinstationer i glesbygden; (FP) har satt en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring och satsning på kraftig utbyggnad av lärlingsutbildningarna på den aktuella politiska dagordningen.

Väljarna premierar inte ”att vara ordningsman i klassen”. Den 19 september kommer väljarnas utslag. Många med mig kommer att satsa stenhårt på minst ett valresultat för (C) jämförbart med 2006. Ja ännu högre…….. Inte kommer det att bli lätt, inte. Men väl som bra utmaning.

Intressant?

Rasmus Jonlund, Peter Ranki,

Aftonbladet, DN,

2 kommentarer:

Anonym sa...

De Rödgröna ökar och skillnaden mellan dem och alliansen i Sthlm är nu vadå... 1%? Det är nog lite tidigt för att säga att "maktskiftet tycks gå om intet".

Raymond Svensson sa...

Det är resultatet på valdagen som räknas. Just nu "tycks maktskiftet gå om intet".