måndag 10 maj 2010

Förtroende att hantera ekonomin avgör

Gårdagens TV-sända debatt mellan de två statsministerkandidaterna gav mersmak. Den var mer idelogisk än tidigare debatter. Samtidigt blev den därmed också utan nyanserna; det var mer "rött eller blått". Därom kanske programansvariga kan finna utvägar inför nästa TV-sända debatt.

För Centerpartiets strateger borde det nu vara en viktig uppgift att finna vägar som gör att partiets budskap kommer fram i detta ideologiska brus i medierna. Det krävs mer av budskap som "sticker ut", gör att partiets företrädare får möjlighet att visa riktningen i partiets politik, än hittills. Regeringspolitiken i all ära, men nu gäller det för (C) att bli mer profilerade som ett partierna i landet.

En stor fråga som fortfarande som väljarna måste ta ställning till är förtroendefrågan. Förtroendet är större för Reinfeldt hos väljarna när det gäller förmåga att hantera ekonomin. Frågan är nu hur de rödgröna kommer att uppfattas efter helgens löftesrika vänsterkongress.

Kommer Greklandskrisen och EUs hantering av stödet, att leda till att krisen blir mindre akut, gynnar det de rödgröna eftersom frågor kring ekonomin då riskerar att bli mindre viktiga. En utveckling ta med i beräkningen för alliansen.

Intressanta bloggare att läsa är bl.a. Peter Andersson, Magnus Andersson, Thomas Böhlmark, Mats Gerdau, Eva Jansson, Johan Linander, Martin Moberg, Robert Noord, Kent Persson, Tokmoderaten, Johan Westerholm, Politometern,

Aftonbladet, DN, Expressen,

Inga kommentarer: