söndag 2 maj 2010

Politik 2.0 - Sociala medier är nya och viktiga mötesplatser


Politik 2.0; boken om "konsten att använda sociala medier" släpps kommande vecka. Boken har författats av en rad auktoriteter i ämnet: Ett antal politiker som är aktiva på nätet medverkar med egna tankar och erfarenheter. Maria Ferm, Anders Wallner (mp), Eva-Lena Jansson, Peter Andersson (s), Rossana Dinamarca, Ali Esbati (v), Mary X Jensen, Kent Persson (m), Annie Johansson, Fredrick Federley (c), Lilith Svensson, Göran Hägglund (kd), Annika Beijbom, Seved Monke (fp), Gun Svensson, Johnny Olsson (pp)

Så här skrivs det i förhandsinformationen: "Traditionell politik och digital kommunikation – hur går det ihop? Det här kommer vara bloggen där boken Politik 2.0 fortsätter. Här finns möjligheter till fördjupning, dialog och chanser att tänka vidare tillsammans."

Det ska bli spännande att läsa boken. Och att följa bloggen. T.ex. bidrar bloggar till att fler mötesplatser skapas för offentliga samtal i för männniskor viktiga frågor. Sociala medier skapar också arenor för de som t.ex. är partiaktiva att få egna synliga platser för offentliga samtal och utbyte av tankar och idéer. När Sanna Rayman för en tid sedan skrev om sociala medier så skrev jag detta.

Läs också Björn Andersson, Peter Andersson, Fredrik Axelsson, Jesper Berglund, Karin Pettersson, Stefan Wikén, Den hälsosamma ekonomisten,

För övrigt kan konstateras att det brittiska valet kan bli en verklig rysare. Det är ju inte bara Grekland som har stora bekymmer med sin ekonomi.

Inga kommentarer: