onsdag 26 maj 2010

En mer osäker och orolig värld med de rödgröna

De rödgröna kräver nu att USA ska avveckla alla sina militärbaser utomlands.

Fredrik Lindvall, Totalförsvarets forskningsinstitut, säger med anledning av detta att ”Det skulle onekligen aktualisera behovet av egna kärnvapen i länder som Sydkorea, Japan och Taiwan. Även i Mellanöstern skulle behovet av offensiva vapen bli större.”

Urban Ahlin, talesman för (S) i utrikespolitik, säger till TT att ”Ett ensidigt tillbakadragande skulle destabilisera delar av världen”.

Kent Persson skriver bl.a. Beskedet om att de rödgröna ska ställa krav på USA om att lämna allt sin militära närvaro är inte bara bisarr. Det är helt orealistisk och konsekvensen för stabiliteten och osäkerheten i världen skulle rubbas rejält. Tänk bara på vad det skulle innebära för Europa. Det var inte många år sedan som just USA och NATO fick hjälpa till och skapa fred i Europa och i Balkan. Så rätt, så rätt.

De rödgröna vill tydligen att vi ska leva i en mer instabil värld. Det vill inte jag. Vill du?

Magnus Andersson, Röda Berget, Dick Erixon, Kent Persson, Johan Pettersson, Tokmoderaten,

Svd,

För övrigt konstaterar jag att mer än varannan småhusägare som berörs av de rödgrönas förslag till ny fastighetsskatt tjänar under 40 000 kronor i månaden, visar beräkningar från Statistiska centralbyrån (SCB) som tagits fram på uppdrag av Villaägarnas riksförbund.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg rubriken på nätet och tänkte vilken pararell värld lever dom i.

Håller med om att det låter inte genomförbart eller övertänkt.

//Sven-Olof

Raymond Svensson sa...

Frågan är om de lever eller dagdrömmer :-)