måndag 17 maj 2010

Rött, grönt eller rödgrönt?

Vänsterpartiet avslutade sin kongress för över en vecka sedan. Igår avslutades miljöpartiets. (MP) kör med "dubbla budskap" skrev Henrik Brors för några dagar sedan. Och Peter Eriksson medger i DN att det kan bli ett problem med såväl ett eget som ett rödgrönt valmanifest.

35 timmarsvecka säger (MP) och vill byta pengar mot tid. 6-timmars arbetsdag säger (V) och vill ha bibehållen lön. Göran Eriksson, Svd, skriver om att de har svårt att enas om arbetstiden och spår att (S) blir vinnaren. Budskapet från (S)-kongressen i höstas var ju att "vad Sverige behöver är fler som arbetar, inte färre. Arbetsutbudet måste öka".

Problemet är inte att vi arbetar för mycket. Det är ju tvärtom. Sverige behöver fler jobb och fler människor i arbete. Jobbskapande politik är nödvändigt för att vi ska kunna utöka människors frihet och makt över sina liv. Och för att hantera välfärdens finansiering. PJ Anders Linder har skrivit intressant om detta.

Peter Andersson, Lars Björndahl, Annie Johansson, Christer Jonsson, Martin Moberg, Christian Ottosson, Kent Persson,

Aftonbladet, DN, Svd,

För övrigt ska det bli spännande att läsa Finanspolitiska rådets rapport om idag ska leverera den tredje årsrapporten sedan starten 2008. Problemen med offentliga finanser, jobbskatteavdrag, arbetsmarknadspolitik, viktiga och politiskt kontoversiella frågor ska analyseras och kommenteras.

Inga kommentarer: