torsdag 20 maj 2010

Guldklöver och tårta till Rudans Vårdcentral, Haninge


Rudans Vårdcentral kan ståta med att vara etta bland vårdcentralerna i Haninge. Ett bland de nio vårdcentraler, privata, kooperativa som landstingsdrivna.
Tillgängligheten och bemötande var några av de kriterier som gjorde att Rudans Vårdcentral tog förstaplatsen. Allt enligt SKLs sammanställning.

Rudans Vårdcentral har dessutom inte funnits mer än cirka ett år. Den var en av flera vårdcentraler som kommit till efter Vårdval Stockholm. Tala om framgångsrik verksamhet.
Detta var främsta anledningen till att jag idag besökte vårdcentralen. Träffade verksamhetschefen och några av medarbetarna (se bilden). Förutom tårta, guldklöver överlämnade jag också ett diplom som synligt visar att Rudans vårdcentral att få denna utmärkelse.
Jag fick också nyttiga synpunkter på hur vårdvalet kan utvecklas. Liksom hur samarbetet fungerar bra med Haninge kommun. Och det var positiva besked på den punkten.
Centerpartiet har varit med och utvecklat Vårdval Stockholm. Det tänker vi fortsätta med. Några av tankarna kring detta har gruppledningen skrivet i en debattartikel i DN.
Bloggare om vårdval, hälso- och sjukvård: Peter Andersson, Stella Fare, Katarina Finn, Kent Persson,

Inga kommentarer: