måndag 24 maj 2010

Lossnar det för Centerpartiet?


Nu pågår Centerpartiets landsomfattande kampanj för företagande, arbete och miljö. Uppmärksamheten vänds bl.a. till alla de enskilda personer, företag och organisationer som har gjort det där extra, som lyfter och visar på att saker och ting är möjliga. Själv har jag tex. överlämnat Guldklövern och en tårta till dels Nynäsakuten, dels Rudans Vårdcentral. Båda för att de genom mätningar visat att vara den bästa tillgängliga och populära vårdcentralen i de två kommunerna Nynäshamn respektive Haninge.

Möjligtvis kan kampanjen medföra att Centerpartiets ställning i väljaropinionen vänder. Och att partiet vinner ökat stöd. Den senaste SKOPn visar fortfarande att partiet rör sig kring fem procent. Det oroar mig mycket. Det som dock glädjer mig är naturligtvis Sverigedemokraternas halvering. Må så fortsätta, är en from förhoppning.

En sak tycks dock vara bestående (?); Reinfeldt har större förtroende hos allmänheten än statsministerkandidaten Sahlin. Men i valet mellan olika regeringsalternativ föredrar en majoritet de rödgröna. Kanske är det Maria Wetterstrand som lyfter de rödgröna?

Maria Abrahamsson, Peter Andersson, Johan Hedin, Kulturbloggen, Kent Persson, Tokmoderaten,
Aftonbladet, DN, Expressen, Svd,

För övrigt funderar jag på om landstinget i Gävleborgs län, och särskilt sjukhuset i Hudiksvall, har hört talas om att ta referenser inför anställningar. En anställning av en läkare som skadat minst 29 personer i sin läkargärning i Norge borde vara omöjlig. Rutinerna har allvarliga brister, om nu rutiner finns. Varning har också utgått ifrån norska myndigheter.

2 kommentarer:

Sven Tycker sa...

Behövs Centerpartiet? Skops mätning visar att Moderaterna är mer än dubbelt så stora som dess tre små stödpartier är tillsammans. Tre små marginalpartier som alla tre tror att det som ska rädda dom är att positionera sig strax till höger om Moderaterna i ett fält som man tror att Moderaterna lämnat öppet i deras egen vridning mot mitten.

Raymond Svensson sa...

Hej Sven,

javisst är (M) mycket stora. Å andra sidan var de ett av dåvarande stödpartier när Centerpartiet var det största oppositionspartiet. Så tiderna förändras. Och jag tycker att det går åt fel håll.