tisdag 25 maj 2010

Sverigedemokraterna vågmästare - om inget händer.....

Sverigedemokraterna skulle få en vågmästarroll i riksdagen om valresultatet blir detsamma som den opinionsundersökning som publiceras av Aftonbladet/United Minds idag

(MP) backar 1,7 procentenheter medan (M) ökar med 2,7 procentenheter. (M) är nu nästan lika stora som (S). De moderata framgångarna i opinionen sker till stor del på bekostnad av att de övriga allianspartierna tappar i opinionen. Centerpartiet får under fem procent. Roar säkert några, borde oroa än fler. Utan ett starkare Centerpartiet får alliansregeringen svårt att förnya sitt regeringsinnehav.

Opinionsmätningar tenderar att spela en allt viktigare roll för partierna. Kent Persson, skriver om bl.a. detta: "Det i sig kan skapa snarare problem än möjligheter. Politiken kan riskera i att hamna i 'dagsnoteringspolitik' som inte blir långsiktigt hållbar. Politikens uppgift är nämligen precis tvärtom. Politiken måste kunna ge långsiktiga besked och kunna ta ansvar." Visst är det rätt men frågan är om partistrategerna kan hålla den långsiktiga kursen när allmänheten inte visar sin uppskattning.

Alla opinionsmätningar till trots. Det finns bara en som gäller. Och det är valresultatet den 19 september. Peter Andersson har rätt i detta.

Intressant?

Peter Andersson, Mary Jensen, Jonas Morian, Kristian Krassman, Kent Persson,

Aftonbladet, DN, Expressen, Svd,

3 kommentarer:

Anders @ ungsvensk.se sa...

Tänk vad underbart att det enda partiet som inte hatar oss svenskar har en chans att bli vågmästare. Det är så att man vill börja gråta av lycka!

Raymond Svensson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Raymond Svensson sa...

a vilken tur att vi lever i ett fritt land och som gör det möjligt att få tycka och agera ganska fritt. I länder där de nationalsocialistiska lärorna tillämpats har inte denna frihet funnits. Bevare oss alla från att tvingas uppleva ett sådant samhälle!