fredag 14 maj 2010

Lågt förtroende för Miljöpartiet

En opinionsundersökning, från Novus, som presenteras idag av TV4 Nyheterna och Aftonbladet väljarnas stora tvivel på Miljöpartiets förmåga att sköta de svenska finanserna.

46 procent i undersökningen har lågt eller mycket lågt förtroende för de grönas förmåga att sköta ekonomin. Bara 15 % mycket eller stort förtroende. Bara 19 procent av väljarna har förtroende för MP i valets viktigaste fråga – jobben. Det är många som har samma uppfattning som jag, dvs. mycket lågt förtroende för (MP) att kunna hantera de avgörande frågan för landet; jobben och ekonomin. Det bådar gott inför valrörelsen. Men det är valresultatet som räknas, inte opinionsundersökningar.Lena Melin skriver att årets riksdagsval blir det mest spännande på flera decennier. Bara att hålla med.

Henrik Brors hävdar i sin krönika att Miljöpartiet kör med dubbla budskap. Och något ligger i det. Lite åt alla och sén notan till någon annan. Fyradagarsvecka är ett förslag som torgförs nu men borde avskräcka (Grekland och de låga pensionsåldrarna borde oss inse det galna). Jag hårddrar men det låter ju så. Om vi talar rikspolitiskt perspektiv. I Haninge där alliansen och (MP) samarbetar i kommunledningen är det lyckligtvis andra tongångar.

Om Miljöpartiet skriver bl.a. Gunnar Andrén, Per Ankersjö, Thomas Böhlmark, Kent Persson, Anders Pihlblad, Johan Westerholm,

Aftonbladet, DN, Helsingborgs Dagblad, Svd, Svd 2,

2 kommentarer:

Johannes Forsblom sa...

Om MP fick vara envåldshärskare för en dag skulle den första åtgärden bli att ge sig på våra personliga utsläpp av koldioxid i atmosfären.

Läs en satir om hur de vill raglera pubarna i framtiden:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/darfor-gillar-inte-miljopartiet.html

För att inte nämna tiotusentals nya gröna jobb i tjänstesektorn:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/tusentals-nya-grona-jobb.html

Raymond Svensson sa...

Johannes, ävensolen har sina fläckar :-)